„Доволен съм от представянето на отбора през цялото първенство и от това, че стигнахме до четвъртото място. Мачът с Бразилия беше най-добрият ни в надпреварата. Поздравявам съперника, но и моите състезателки, които дадоха всичко от себе си. Бразилия игра страхотен волейбол, а Антонио Рисола демонстрира, че е един от най-добрите треньори. Той успя да промени в движение плана на игра на отбора си, след като загуби първите два гейма”, заяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол за девойки Стоян Гунчев след драматичната загуба от Бразилия в мача за третото място на Световното.

Капитанката на България Цветелина Николова обаче не скри разочарованието си от поражението. „Резултатът е разочароващ. Взехме първите два гейма, но не успяхме да затворим мача. В тайбрека играхме силно, но бразилките се възползваха от някои наши грешки. Жалко е, защото трябваше да спечелим”, каза Николова.

Селекционерът на Бразилия Рисола поздрави българките за добрата им игра. „Радвам се, че спечелихме бронзовите отличия. Искам да поздравя българките и техния треньор за отличното представяне в този мач. България показа, че е силен отбор и се нуждае само от още малко опит на световно ниво”, каза Рисола.