С наближаването на Европейското първенство за жени (18 август - 4 септември) волейболна треска започва да обзема Пловдив. Градът е един от четирите домакини редом с Белград, Клуж и Задар.
Мега инсталации вече промотират шампионата. 

На фасадата на Партийния дом на централния площад грее огромен мегаборд с момичетата на Иван Петков. Размерът му е 680 квадратни метра. Така за втори път след 2019 г., когато Пловдив беше Европейска столица на културата, тази сграда се използва за промотиране на голямо събитие.  Огромен мегаборд вече краси и фасадата на зала "Колодрума", където ще се играят мачовете от нашата група, чиято визия за пръв път придобива подобен вид. 

Пловдив трескаво се стяга за най-престижното спортно събитие през годината. Еуфорията е още по-голяма от триумфа на България в Европейската златна лига в Русе. 

Момичетата на Иван Петков са в група В с отборите на Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция. Първата ни среща е с Гърция на 18 август от 20:30 часа в зала „Колодрума“. Освен двубоите от Група B, Пловдив приема четири осминафинала и два четвъртфинала. Последният мач в България е на 31 август. 

Другите домакини на шампионата са Сърбия, Хърватия и Румъния. Полуфиналите и мачовете за разпределение на медалите ще са в Белград. 

Билети за мачовете в България може да купувате на Eventim.bg & https://tickets.cev.eu/eurovolley-women-2021, касата пред Община Пловдив, касата в Дом на Културата „Борис Христов“, касата в комплекс „С.И.Л.Л.А“, Туристически Информационен Център – Пловдив, всички билетни каси на Eventim, всички бензиностанции ОМВ и партньорката мрежа на Eventim в цялата страна.

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност на партньорите си - Лидл България, Деворекс, Спорт Депо, Министерство на туризма, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта, Български спортен тотализатор и спортна зала „Колодрума“, за безценната подкрепа в организирането на най-голямото спортно събитие у нас за 2021 година - Европейското първенство по волейбол за жени!

Програма на мачовете от Група "В" на Европейското първенство по волейбол за жени в зала "Колодрума" в Пловдив:

18 август
20:30 часа България – Гърция

19 август
17:30 часа Испания - Чехия
20:30 часа Германия - Полша

20 август
17:30 часа Чехия - Германия
20:30 часа Гърция - Полша

21 август
17:30 часа Чехия - Полша
20:30 часа България - Испания

22 август
16:00 часа Гърция - Испания
19:00 часа България - Германия

23 август
17:30 часа Гърция - Чехия
20:30 часа Полша - Испания

24 август
17:30 часа Германия - Гърция
20:30 часа България - Чехия

25 август
17:30 часа Испания - Германия
20:30 часа България - Полша