Капитанът на женския национален отбор по волейбол Елица Василева сподели очакванията си преди заминаването за контролите с Русия, които са последните проверки преди допълнителната световна квалификация.

През новия клубен сезон Василева отново ще бъде в Казан и ще участва в Шампионската лига, но сега пред нея единствената задача е да помогне на "лъвиците" за класиране за Световното и за добро представяне на Европейското в Азербайджан.

"Тренирахме всеки ден по два пъти, все още има умора, но се надявам до квалификацията да разредим и да успеем да влезем във форма. Пътуване до Москва с прекачване, но всичко се прави с цел да се обиграем прези мачовете", сподели Василева.

"Болежки някакви останах, но това е нормално. 14 момчиета, нормално е някой да го боли нещо.
Само позитиви можем да извлечем (от мачовете с Русия), надявам се те да са в подходяща форма. Има вероятност все още да не са на това ниво, на което трябва да са в мачовете. Но при всички положения те са един съперник, който ще ни даде една добра мотивация за игра и проверка на какво ниво сме."

"Отново сме мотивирани и целеустремени. Няма накъде повече, знаем, че това е последният ни шанс. За 10 години в този отбор съм видяла колко много пъти нещо малко не ни е достигало, виждала съм потенциала на отбора и нищо не се получава, което е много жалко."

"Сега е времето. Всички сме на такива години, в които един състезател е в топ форма. Въпросът е всички да сме в една форма, да сме здравословно добре и нещата ще се получат."

"Сега е квалификацията, но това е лятото на Европейското, с подсъзнателна мисъл се готвиш и за Европейското. Всяка си мисли по малко и за него. Като се върнем от Холандия, след 20 дни заминаваме към Азербайджан, затова всичко е насочено към този кръг от 30 дни."

"Ние работим с професионалисти, при тях всичко е изчислено така, че да бъдем във върхова форма в правилния момент."

"Да играеш контроли с някой преди мачове, винаги е и плюс, и минус. Това все пак е малко дни пореди официалните ни мачове, всички знаят, че ще сме с пълен състав и по начина, по който ще бъдем и в мачовете. От друга страна не може 20 дни да не изиграеш нито една контрола", допълни Василева.