Българската волейболна националка Елица Василева коментира поражението от Турция с 2:3 гейма в мача от 4-ия кръг на квалификациите за Световното първенство по волейбол. При този развой нашите момичета имат минимални шансове да спечелят директна квота за Мондиала в Япония през 2018 година, а Василева обяви, че тимът ни е бил на косъм, като изрази надеждите си нашите състезателки да се справят в следващите квалификации.

Теоретична възможност волейболистките ни да завършат на 1-о място все още съществува, но тя минава през чиста победа за тях в последния мач, както и поражение с 0:3 или 1:3 на туркините в неделя (4 юни).

„Във всеки гейм изоставахме, само в четвъртия успяхме да влезем пределно мобилизирани. Петият гейм е много кратък, за да успеем да върнем тази преднина, която те натрупаха“, започна Василева.

„Туркините имаха много смени. Голяма част от тези, които завършиха мача, бяха почивали преди това един или два гейма. Треньорът им обърна линията на блокиращите. Тактически си изиграха добре мача“.

„Надявам се, че ще се справим в следващите квалификации. Тук бяхме на косъм. Трябва да се определят противниците. Все още не знаем срещу кого ще играем на следващите квалификации“, завърши Василева.

На свой ред, Добряна Арабаджиева обясни: „Не знам дали късно влязохме в петия гейм или те успяха да ни натиснат с по-силен сервис. Имаше повечко лични грешки. Това ни коства инкасиране на повече точки, но се видя, че не се отказахме и се върнахме“.

„Допуснахме лични грешки на сервис. Ще работим над това. До следващите мачове ще наблегнем на нещата, които липсваха днес. Физическите сили накрая наистина не стигнаха. Не се оправдавам, но и двата отбора излизаме от много тежки сезони. Туркините обаче, като че ли издържаха повече от нас. Ние се надявам да имаме достатъчно време, за да се подготвим за следващите квалификации“, продължи Арабаджиева.

„Ще потърся нов клуб. Все още имам договор, но мисля, че в друг отбор ще имам повече шансове за Шампионската лига. Това ми остана, което не съм печелила. Мисля, че след квалификацията ще имам повече яснота къде ще продължа кариерата си“, добави Аражаджиева.