Женският национален отбор по волейбол на България, пристигна благополучно в Лима след двудневен преход до южноамериканската страна. Именно там от 20 до 24 юни ще се проведе чалъндж-турнирът, който е квалификация за спечелване на квота за волейболната Лига на нациите догодина.

В надпреварата участват на шест отбора - домакините от Перу, България, Унгария, Пуерто Рико, Австралия и Колумбия, като първенецът ще спечели правото да бъде сред най-добрите в световната надпревара. Родните представителки са в една предварителна група с Пуерто Рико и Австралия. В другата група са домакините, Унгария и Колумбия.

"Лъвиците" откриват програмата на 21 юни в 01:00 ч. (б. в) с мач срещу Австралия. На 23 юни, отново от 01:00 ч е втората среща от групата с Пуерто Рико.

Двубоите ще се проведат в 6-хилядната зала "Едуардо Дибос Колизеум", домакинствала Световното първенство за девойки U18 през 2015 година. Първите два от всяка група играят на кръст на полуфинали. Победителите спорят за титлата, победените за трето място в крайното класиране.