Националният отбор на България по волейбол за жени спечели Златната европейска лига. Във финала в Будапеща българките се наложиха с 3:0 (25:12, 27:25, 25:14) гейма над домакина Унгария.  И двата отбора се класират за първото издание на Чалънджър купата на ЦЕВ, която ще събере шест отбора от целия свят между 20 и 25 юни, а победителят ще заслужи правото да играе в Лигата на нациите през следващата година.

Турнирът ще се проведе в столицата на Перу Лима, а България е в група "В" с тимовете на Пуерто Рико и Австралия, а в група "А" са Перу, Унгария и Колумбия. Финалната среща в Будапеща бе до голяма степен рецитал на българския тим, който спечели с лекота първата и третата част на мача.

Единствено във втория гейм състезателките на треньора Иван Петков имаха проблеми, тъй като в голяма част от него изоставаха, но с по-добра играя в края му успяха да направят обрат и да спечелят с 27:25. Най-резултатна за България с 11 точки бе Гергана Димитрова, а с 10 завърши Мария Каракашева. За Унгария Река Седмак приключи с 12 точки.