Националният ни тим волейбол жени няма за задача да прави чудеса в първия си мач на Евро`2009 срещу Русия. Това, което се иска от българките, е да играят волейбол, сподели специално за Гонг няколко часа преди сблъсъка старши треньорът Драган Нешич. Играем от 21.00 часа българско време, а утре със сигурност ще се търси резултат срещу Белгия.

„Нормално е да сме напрегнати, но така ще бъде точно до 20 часа полско време. Смятам, че да се притесняваме или не, няма смисъл. Уважавам руския отбор, но уважавам и българския. Искам хъс и самочувствие на терена. Нападението е най-силното оръжие на „сборная”. Блокадата им е висока, центровете са също много добри. Днес не трябва да правим 1000 блокади, а да се защитаваме. Имаме стрес, но той е положителен и е част от подготовката, така ще е до началото на мача. Трябва да играем волейбол. Това искам. Елица Василева ще е в основата на атаката ни, тя показа, че е резултатен състезател на Световното за девойки в Мексико, затова ще започна с нея. Разчитам много на Ева Янева, Радостина Цитигой, Колева и останалите. Не са нужни чудеса, а да покажем игра.”- сподели от Бидгош за Гонг старши треньорът Драган Нешич.

Волейболистките ни имат сили и потенциал да прескочат първата фаза на Евро`2009, ако повярват в силите си, могат дори да объркат сметките на фаворитите.

Засега не ни смятат сред претендентите за медали, но тимът ни е сплотен и ако се работи правилно и с търпение, много скоро отново ще сме сред най-добрите в женския волейбол. Дамите ни не се вълнуват от сметките, а просто се надъхват за добра игра, дано го покажат още днес срещу Русия.