Женският национален отбор по волейбол заминава в ранния следобед за Европейското първенство в Полша. 12 състезателки ще потеглят за шампионата на Стария континент, като от състава отпадна единствено контузената Радосвета Тенева. Целта пред състезателките е влизане сред първите осем, като надеждите на щаба ни са тимът да продължи още по-напред, поне до 6-о място.

Първият мач на момичетата на Драган Нешич е в петък срещу Русия, а шампионатът ще се играе по същата схема, като европейското при мъжете. Мачовете при дамите обаче са с доста по-сгъстен график, като първите три двубоя се играят в три дни поред, следва един ден за придвижване до втория град, за следващия поток и отново три поредни дни за мачове.

В Група С, освен България и Русия, са още тимовете на Беларус и Белгия.

Старши треньорът на тима Драган Нешич сподели, че е доволен от първата контрола на своя отбор срещу Сърбия, въпреки че националките ни загубиха този двубой.

Фаворит за спечелване на европейската титла според селекционера е Италия, макар че не бива да бъдат отписване и останалите тимове.

„Искам да честитя първо на мъжкия национален отбор. Според мен това е едно страхотно нещо, което се случва в България и се надявам след две години да се говори не само за мъжкия, но и за женския волейболен отбор”, сподели Нешич.

„Ние не обещаваме медали, не обещаваме добро класиране. Да излезем със сърце и душа на игрището, да дадем всичко от себе си. Обаче нито един мач няма да мине, без да сменим поне по две фланелки”, добави наставникът на националките ни.

Програмата на България в Група С в Бидгошч:

25.09 България - Русия 21.00 часа

26.09 България - Белгия 18.30 часа

27.09 Беларус - България 18.30 часа