Либерото на женския национален отбор по волейбол Мария Филипова сподели, че надеждите на всички момичета в тима са свързани с достойно представяне на Евро 2009. Състезателките на Драган Нешич отпътуваха за Полша, където в петък излизат в първия си двубой срещу Русия. В предварителната група, от която ще отпадне само един тим, са още съставите на Беларус и Белгия.

„Очакванията ми са доста големи, защото цяло лято беше доста тежко за нас. Изгубихме една световна квалификация и сега всичките ни цели са насочени към това европейско”, сподели Филипова.

„Доколкото разбрах от треньора, целите са ни поставени от федерацията – най-малкото осмо място. И надяваме се да вървим напред. Ако можем да заемем шесто място, а след това и да влезем в четворката, ще бъде страхотно”, добави либерото на тима ни.

За Полша заминаха 12 волейболистки: Анета Германова, Габриела Коева, Ева Янева, Евелина Цветанова, Елена Колева, Елица Василева, Илияна Петкова, Кристин Колчагова, Любка Дебърлиева, Мария Филипова, Радостина Кицигой, Страшимира Филипова, Таня Събкова и Цветелина Заркова.

„Всеки мач е труден за нас. Предполагам, че най-трудният ще бъде срещу Русия. Както знаете загубихме от Беларус на световната квалификация, така че очаквам не лек мач и срещу тях”, добави още Мария Филипова.

„Иска ми се да кажа, че ние сме фаворити, но така стоят нещата, че… може би Русия, Италия, Сърбия, защо не Холандия, Полша. При нас нещата се казват директно точно в очите, нямаме интриги в отбора, настроението е добро, всички са мотивирани и искаме да постигнем и ние най-после нещо голямо на европейския форум”, завърши волейболистката ни.