Феновете на волейболните ни национали са десетки, даже не по-малко от 200 в зала Руфини снощи по време на първия мач на България на Световното в Италия. Свищов, Варна, София, Пловдив, Дупница и жители на други градове са в Торино със знамена. Отличилите се с тъпани, ямурлуци и гугли на Евро`2009 в Турция сега са и тук.

Гонг научи, че дори част от почитателите на Владо Николов и компания са имали доста премеждия до Торино. Едната група е трябвало да пътува близо 7 часа с влак, след като им е бил отменен полета със самолет. Освен със самолет и после с рента кар, има и българи дошли с коли от родината.

Не липсват и българи, които живеят в Италия. Не е малка агитката от града където играе капитана ни Кунео. Той се намира на по-малко от 90 км от Торино. Тук са и фенове на Тренто- клубът дал 7 играчи в различни гарнитури на Мондиала. Почитателите на световния и европейски клубен шампион са с плакати на Матей Казийски, Цветан Соколов, запознаха се с новото си попълнение Валентин Братоев, а поздравиха и бившия играч на жълто-сините Николов.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.