В мач без никакво значение националният отбор на България за жени загуби в Габрово от гостуващия тим на Сърбия с 0:3 (16:25, 20:25, 14:25) гейма.

Въпреки мощната подкрепа на близо 2000 зрители, дошли от цялата страна и изпълнили до краен предел зала "Орловец", домакините не успяха да намерят нужната мотивация, за да се противопоставят успешно на силния гостуващ отбор в предпоследен мач от Група "A" на Европейска лига.

Този път старши треньорът на българките Драган Нешич заложи на Антонина Зетова като титулярен диагонал в мача. Иначе в дванадесетицата за този уикенд намериха място втората разпределителка Гергана Маринова и централната блокировачка Страшимира Филипова, които замениха съответно Цветелина Николова и Габриела Коева от тимовия списък за срещите с Великобритания миналата седмица.

Зетова отбеляза и пет от шестнадесетте точки за България в първия гейм. Като цяло, обаче успеваемостта на българската атака беше далеч по-ниска от тази на Сърбия в тази част. Подобно бе положението и в останалите елементи на играта и гостенките логично спечелиха с убедителното 25:16. Във втория гейм националките подобриха малко играта си на посрещане, в атака и най-вече на блокада, но това им помогна само да го загубят с по-малка разлика. Въпреки че след второто техническо прекъсване при 10:16 българките се вдигнаха на щурм да спасяват гейма, преднината на Сърбия бе прекалено голяма и те затвориха и тази част в своя полза - 20:25. Ситуацията се влоши още повече в третия гейм. Сърбия тотално доминираше на терена и стигна безпроблемно до успеха с 14:25.

Антонина Зетова стана топреализаторка на българския тим с 11 точки. Най-резултатна в мача стана Йована Бракочевич с 16 точки.

„Играхме доста зле”. лаконичен бе Нешич след мача. „Липсваше ни всичко в този мач. Надявам се утре да изиграем един доста по-добър мач”.

Двата отбора се срещат отново утре вечер от 19.00 часа в габровската зала "Орловец". България със сигурност ще завърши на второ място в крайното класиране в групата, но още миналата седмица си осигури участие във Финалната четворка в Турция следващия уикенд.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври