Националният отбор на България по волейбол за жени се  класира за европейското първенство в Белгия и Холандия през  есента на 2015 година, след като спечели първото място в  квалификационна група "D".

В Баку в последния си мач от  квалификациите българките победиха с 3:1 (25:14, 25:18, 14:25,  25:19) състава на Азербайджан. Селекционерът Владимир Кузюткин започна с титулярен състав:  Диана Ненова, Емилия Николова, Елица Василева, Добриана  Рабаджиева, Страшимира Филипова (капитан), Христина Русева и  Десислава Николова (либеро).

България имаше проблеми само в третия гейм, спечелен от  домакините с 25:14. В първата, втората и четвъртата част  българският отбор изцяло контролираше събитията на полето и не  оставиха шансове за Азербайджан.

Добриана Рабаджиева беше най-резултатна в българския отбор  със 17 точки, а 16 добави Емилия Николова. Най-резултатна в мача стана Полина Рахимова от домакините, като тя завърши с 19  точки.

Българските волейболистки имаха специална подкрепа от  трибуните, след като за тях викаха юношеските национали по  футбол до 17 години. В момента те са в Баку, защото участват в  турнира "Купа Каспия"./БТА