Женският национален отбор остава на първо място в евроквалификационната си група преди дербито с Азербайджан.

Женският национален отбор на България записа четвърта победа в евроквалификационна група D, след като в Баку победи Гърция с 3:1 гейма (25:9, 20:25, 25:21, 25:12) и продължава да води във временното класиране. 

Селекционерът Владимир Кузюткин не направи промени в сравнение с мача с Португалия и отново заложи на следния стартов състав: Диана Ненова - Емилия Николова, Страшимира Филипова (капитан) - Христина Русева, Елица Василева - Добриана Рабаджиева, Десислава Николова (либеро). 

Първият гейм беше доста бърз за момичетата на Владимир Кузюткин, че приключи само за 18 минути и България поведе след 25:9. Много силно в тази част игра Христина Русева, която реализира 7 точки. 

Не така стояха нещата във втория гейм, в който дали заради отпускане или нещо друго, но гръцкият отбор спечели с 25:20 и изравни на 1:1. В третия гейм волейболистките не допуснаха изненади и го спечелиха с 25:21 и отново поведоха с 2:1.

В четвъртата част българските момичета не се затрудниха и приключиха двубоя на 12 точки. С 15 точки се отличи капитанът на България Страшимира Филипова, а 14 добави Елица Василева.