Волейболистките на България отстъпиха на Румъния с 2:3 гейма във втората контрола между двата тима. Срещата премина през много обрати и редуване на водачество, но нашите момичете паднаха с 2:3 (25:20, 22:25, 25:23, 25:27, 12:15) във втората проверка, която се игра в румънския град Александрия.

След победата на националките ни с 3:1 гейма в първия спаринг, във втората приятелска среща селекционерът Иван Петков пробва различни варианти на игра и различни състави, като даде шанс за изява на широк кръг състезателки.
Най-резултатна отново бе Елица Василева с 18 точки (2 аса, 3 блокади), Мирослава Паскова завърши с 14 точки. С 13 точки приключи Гергана Димитрова (3 аса, 1 блокада).

Проверките са част от подготовката и на двата тима за предстоящото европейско първенство (23 август - 8 септември), което ще се проведе в четири страни Ц Турция, Полша, Унгария и Словакия. Българските "лъвици" са в група А в Анкара (Турция), като съперници на нашите момичета са домакините, Франция, Сърбия, Финландия и Гърция.