България запази четвъртата си позиция в световната волейболна ранглиста при мъжете на Международната федерация FIVB. След приключване на Летните олимпийски игри в Пекин бе направено ново изчисление и подреждането на волейболните сили.

Лидер при мъжките отбори остава Бразилия, въпреки че остана второ място със сребърните медали в Пекин.

Олимпийските шампиони от САЩ са на крачка под върха в ранглистата, като от трето се изкачиха на второ място.

Русия падна с една позиция, следва България на четвърто място, като освен нас само Сърбия запазва ранкинга си и е пета на планетата.

След това е Италия, като „адзурите” дръпнаха с 4 позиции до 6-тата, Полша пада на седма, Испания също бележи спад до 8-ма, Пуерто Рико е на девета. Китай пък е най-прогресиращият национален отбор според FIVB, като от 21-ро вече е на 10 място.

При жените в ранглистата България е на 34-то място без промяна, след отборите на Коста Рика, Аржентина, Сенегал и Белгия.

Няма промяна и на върха – Бразилия е окупирала първото място след триумфа си в Пекин. Италия също остава на второто място. Американките изместиха Куба от трета позиция. Китай от седмо се изкачи на пето място. В Топ 10 следват тимовете на Сърбия, Япония, Русия, Полша и Корея.