Опитната волейболистка Елена Колева няма да бъде част от националния ни отбор за пред олимпийската квалификация в Баку. Състезателката на поста диагонал поради семейни причини е възпрепятствана от участие в тима. В отсъствието й, освен Емилия Николова, за втори състезател ще мисли за различни възможности.

Очаква се към тима да се присъедини младата разпределителка на Марица (Пловдив) Цветелина Николова.

В следващите четири дни тимът ни няма да бъде воден от Абонданца, който се върна в родината си, но както той сам обяви: “Следващите 4 тренировки ще бъдат без мен, като тук заниманията ще бъдат водени от италианеца Симоне и Димо Тонев. През тези дни те ще добият повече представа за формата на момичетата и върху какво трябва да се работи”.

България без Колева, тества се с Румъния за Баку

източник: Gong.bg, Инес Павлова

Ева Янева, Мария Филипова и Диана Ненова взеха участие във второто занимание на Марчело Абонданца. Поради ангажименти с клубните си отбори отсъстваха Цветелина Заркова от Томис (Констанца) и Любка Дебърлиева от Ленинградка (Санкт Петербург). Вероятно разпределителката ще се присъедини директно в Баку.

Жените ще имат две контроли с Румъния като подготовка за предолимпийската квалификация в Азербайджан. На 3-ти и 4-ти ноември в София ще са проверките. От 8-и до 13-ти България ще спори с Чехия, Унгария, Украйна, Дания и домакините за право да играе на следващата пресявка за олимпийска виза в Турция пред април.

Новият старши треньор заяви, че 13 състезателки ще пътуват с отбора за Баку, като две момичета от пълната група ще останат в София, а ще разчитаме на 2 момичета на поста либеро.

България без Колева, тества се с Румъния за Баку

източник: Gong.bg, Инес Павлова