С доста голямо количество смях и веселие започна първата тренировка на Бразилия на българска земя. След задължителното разгряване по време, на което селекционерът Бернардо Резенде даде интервю за Гонг, селесао реализираха доста забавно упражнение с две топки едновременно в игра, което бе съпроводено и със смехотерапия. В щаба на Бразилия пък има и две дами.

Над 20 минути лидерите в световния волейбол от последните години искрено се забавляваха с отиграванията си, смееха се доста шумно и с пълно гърло. Тази част от тренировката на Джиба, Родригао, Мурило, Данте, Висото, Резенде-младши и компания напълно приличаше на курс по смехотерапия.

Тази програма според част от учените има терапевтичен лечебен метод за повишаване на адреналина в кръвта, зарежда с ендорфин мозъка, а това блокира болката, а също така стимулира синтеза на лимфоцити, което е против инфекции, премахва депресии и не на последно място влияе добре на сърцето и белите дробове, оптимизира дишането и т.н Казват, че една минута смях е равна на 30 минути физическо натоварване.

Гонг научи любопитен факт, че утре във Варна ще дойде съпругата на Джиба. 33-годишният бразилец е женен за румънската волейболистка Кристина Приву. Не е ясно обаче дали и двете им деца Никола и Патрик също ще посетят морската ни столица. Още по-странното е, че самият Жилберто Фильо Годой – Джиба сподели пред Гонг, че не е играл никога досега в зала „Конгресна” на ДКС и бе доста изненадан и заинтригуван, когато го попитахме знае ли какво очаква Бразилия този четвъртък и петък.

Оказва се, че за големия волейбол негов откривател е не някой друг, а Силвано Пранди, когато го привлича в тима си в италианското първенство. Очаквайте интервюто с капитана на Бразилия по-късно.

Преди старта на бразилската тренировка двамата вече бивши съотборници в световния и европейски клубен шампион Тренто Цветан Соколов и Леандро Висото се прегърнаха и поговориха приятелски.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.