В четвъртък и петък България и Бразилия излизат в решителни срещу от Световната лига, които ще определят поне един от участниците на финалите в Кордоба. Интересът към сблъсъците е огромен, като за това се говори навсякъде. А обсъждането на мачовете тече в пълна сила и на плажа в курорта Св.Св. Константин и Елена, където са настанени двата тима. Съперниците ни, които последните години са неизменно сред най-силните на планетата пристигнаха късно снощи край Варна и първото нещо, което направиха тази сутрин е да са насладят макар и за кратко на солената вода на Черно море.

В 10:30 всички бразилци окупираха фитнеса на Гранд Хотел Варна. Преди това Джиба показа татуираната на хълбока си вълшебна птица с разперени криле. Татусът на бразилския капитан е отдавна, но направи впечатление и от далеч на дамите по бански. Заедно с него съблечени до кръста Леандро Висото и компания направиха обиколка на комплекса, видяха Черно море и десетките басейни.

Синът на треньора Бернардо Резенде – Бруно пък близо 5 минути не посмя да излезе на слънце, а опрял се с ръка и чело на стъклото гледа как хората плуват в басейна и припичат за тен.

Преди да се насочи към пресконференцията Силвано Пранди пък направи задължителната си тренировка. Точно когато се качи на пътечката за карио упражненията обаче му се наложи да слезе, защото при него дойде най-добрият волейболист в света Джиба. Двамата се прегърнаха, потупаха и поговориха 5 минути. След това треньорът на България осъществи физическите си занимания. През два уреда до него пък застана колегата му – наставникът на селесао Бернардо Резенде. Нисичкият специалист със слушалки в уши също проведе кардио тренировка, като първо започна с 30 минути на крос-тренажор, гледайки замечтано към водата и плажуващите. Заниманието на уредите на противниковите волейболисти бе поверено на треньорите Хосе Сантос и Роберлей Леандро.

Капитанът на България Владимир Николов и либерото Теодор Салпаров също се разписаха във фитнеса.

Малко преди това към плажа се насочи синът на селекционера на България – Масимилиано Пранди. С кърпа под мишница играчът на поста либеро в италианския Куасар Масса от Серия А2 заведе приятелката си във водите на Черно море.

След фитнеса пък друга част от бразилците за разтоварване предприе обиколка и разходка до морето. След 50 минути потене Родригао и част от тима бяха сред тях.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.