Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Братоев пое върху себе си голяма част от вината за поражението от Италия във Варна в турнира Лигата на Нациите. "Лъвовете" паднаха с 1:3, а той потърси своите грешки за тази развръзка. 

"Голямата част от заслугата днес да не видим подобрение в играта ни беше моя. През по-голямата част от времето не успях да се справя с разпределянето на топката и играта. Италианците бяха много по-добри на сервис, заради което и ние имаме само три блокади, а те 11."

"Надиграха ни тотално, а при нас, за съжаление, нещата не се получават за пореден път. Надявам се всичко това да се разреши в най-скоро време. Съперникът просто играе добър и изчистен откъм грешки волейбол. В моментите, в които им е трудно, играят по пръстите на блокадата, както прави всеки един добър отбор."

"Това, че в момента са без звездите си, не прави сегашния им състав по-слаб. За разлика от нас показаха добро ниво на волейбола. Ние искахме победата сигурно повече и от феновете, но просто за пореден път не ни се получава", заяви Братоев. 

Той обяви, че няма да отиде за следващата порция двубои на националите от този турнир, които ще се проведат в Бразилия. Причината е, че все още страда от последствията от травмата, която претърпя преди година и заради която дълго беше в лазарета. 

"Няма да пътувам до Бразилия. От травмата преди година последствията са такива, че костта ми не е счупена, но имам болки, които не ми позволяват да правя дълги пътувания. Пробвахме до Китай и Аржентина, но просто не мога да се възстановя така бързо след 20-30-часово пътуване, смяна на часова разлика и т.н."

"Затвоа няма да ходя в Бразилия, а със селекционера Пранди сме се разбрали по какъв начин мога да помогна до края на турнира и как да процедираме в София", заяви Георги Братоев пред MAX Sport 1.