„Първото, което трябва да направя е да започна да стабилизирам основния състав. Това също постепенно ще започне да носи спокойствие. Това обаче може да стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Това е следващата цел пред мен”, заяви националният селекционер по волейбол Силвано Пранди след загубата с 1:3 гейма от Италия в Лигата на нациите.

„Факт е, че към настоящия момент работим с една група от играчи, някои от които трябваше да се възстановят и се включваха постепенно. За мен лично не е притеснително. Когато започнахме работа, имахме една по-голямо група. За мен не е важно в момента да сме във форма, а да се получи, когато е най-важно. Искам да дам малко почивка на Тодор Скримов, както и на Николай Пенчев. Това са обстоятелства, с които трябва да се съобразим”, коментира още Пранди пред Max Sport 1.

„Днес като цяло съм по-спокоен в сравнение с вчерашния мач. Смятам, че имаме време до олимпийската квалификация. Зависи какви способности ще имаме тогава. Към настоящия момент съм спокоен, че имаме време да подготвим нашия отбор. Трудно е да правя някакви предсказания дали отново можем да бъдем сред най-силните в света. Това, което мога да кажа е, че ние ще работим да имаме един силен отбор, който да се представя по най-добрия начин срещу своите съперници”, завърши Силвано Пранди.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.