Близо час продължи изпращането на националния отбор по волейбол за Олимпиадата в Пекин. От пълните трибуни на залата в Правец се чуваха възгласи „България, юнаци” и „Вие сте най-добрият отбор”.

Кметът на Правец Красимир Живков връчи на селекционера Мартин Стоев почетния знак на града и му пожела скоро да станат съграждани, тъй като треньорът строи нов дом близо до родното място на Тодор Живков.

12-те волейболисти и целият щаб бяха благословени със свещена вода от отец Тошко Димитров и архиепископ Йоан. Мартин Стоев получи и икона на Свети Георги Победоносец, която да помага на тима в Пекин.

Селекционерът сподели пред публиката: „Благодаря за хубавото изпращане. Знаете какъв бе пътят ни през последните три години и остава сега само да оберем плодовете на труда ни. Ще дадем всичко от себе си.”

Главният виновник за тържественото изпращане - Валентин Златев, в компанията на вицепремиера Ивайло Калфин и президентът на БФВ Данчо Лазаров раздадоха на всички в тима златни детелини за късмет и жълти плюшени лъвчета.

Всички зрители станаха на крака за „Многая лета” и химна на България, след което Ивана изпя четири песни, започвайки с „Ние сме номер едно”. Сред публиката бяха Валентин Златев с бременната си съпруга Люба, Сашо Везенков, Огнян Герджиков, Лъчезар Димитров, Любо Ганев, спонсори и депутати.

Всеки от повече от 600 присъстващи на изпращането получи на влизане родния трикольор, картичка на волейболистите и балон. На събитието имаше и бебета с биберони в колички.

На специално сложения син мокет шоуто започна с колоритно изпълнение на марш от 14 момиченца и 19 момченца от детската градина в Правец. За безпрепятственото провеждане на изпращането се грижеха три охранителни фирми.

„Лукойл” и Община Правец, които за трета поредна година правят подобни тържества за националите по волейбол, пожелаха повторение на успехите от Световното първенство и Световната лига.