Аржентинска авиокомпания, обслужваща вътрешните полети на страната направи жест на българския национален отбор по волейбол за юноши до 19 години, като забави полета си с 45 минути, за да изчака закъснелите пътници.

Във вчерашния ден младите ни волейболисти имаха въздушни перипетии, като поради усложнена метеорологична обстановка се забавиха с цели три часа за кацането си в Буенос Айрес.

Впоследствие те трябваше да гонят вътрешен полет до град Кориентес, където се мачовете от предварителна група С на Световното първенство за тази възраст, пише официалният сайт на родната централа по волейбол.

Разстоянието между двете летища не бе никак малко, отнемащо около час път за придвижване. В крайна сметка аржентинците показаха висота на обслужване, като не пуснаха полета без родните волейболисти да са на борда. Така след повече от 38 часа пътуване, най-накрая младите ни волейболисти пристигнаха в град Кориентес към 16:30 местно време, уморени, но доволни, че сагата с пътуването свърши и не се е стигнало до ново закъснение.

По програма треньорът Драган Иванов бе предвидил разходка из града за раздвижване на състезателите след уморителния път. Днес отборът ни прави първа тренировка в помощна зала. Едва утре нашите ще имат занимание в официалната зала на Световното пъввенство.