Бившият национал и капитан на представителния ни отбор Николай Иванов става част от щаба на националният отбор на България за юноши младша възраст (до 19 години). Младият ни специалист поема ролята на мениджър и водач за предстоящото Световно първенство в Аржентина, което ще се проведе от 14-и до 23-и август.

Николай Иванов вече пое част от функциите си, като е покрай отбора и бе в залата за първата контрола срещу Иран, в която нашите победиха съперника с 3:0 гейма в София. Иванов вече има опит в работата с национални отбори, като един сезон бе в екипа на бившия селекционер на България Камило Плачи.

“Радвам се, че ме поканиха да бъда мениджър на тима. По време на Световното първенство обаче няма да изпълнявам само мениджърски функции. Ще помагам на треньора Драган Иванов за мачове и тренировки, d когато има нужда ще бъда консултант. Надявам се да допринеса за успешното представяне на момчетата с моя опит”, коментира Николай Иванов пред официалния сайт волейболната ни федерация volleyball.bg

Юношеският национален тим на България заминава за Аржентина на 10-и август (понеделник). Преди това българите ще изиграят още една контрола с тима на Иран (до 23 години), която ще бъде на 8-и август (събота) от 20:00 часа в залата на НСА в София.

На Световното първенство България е в група С заедно с отборите на Полша, Иран, Чили и Тайван.