Състезателите и треньорът на Аржентина вкупом изразиха разочарованието си от поражението с 1-3 от България - мач, който според тях е трябвало задължително да спечелят.

Срещата бе първа и за двете държави на финалите на Световната лига, които са домакинствани именно от "гаучосите", с които сме в една група. "Трябваше да спечелим и както ни се случва в последно време, нe успяхме. Играхме по-добре от доста други мачове, имахме добри показатели, но не и на блокада. Подобрихме играта си от началото до края. Изиграхме добра среща и независимо от резултата, мисля, че надградихме в сравнение с останалите мачове. България не е случаен тим, както и Италия. Бяхме там и не спечелихме. Липсваше ни характер, отвъд техническо и тактическо ниво. Ние сме млад тим и трябва да се учим от тези двубои", сподели капитанът Лусиано Де Чеко.

"Имахме шансове да спечелим. В някои моменти не знаем как да играем с добрите отбори. Уморени сме все да сме близко и да не печелим, ядосвам се. Липсва ни психическа постоянност. Аржентина няма да спечелим тези мачове с успехи, а с по-малко грешки. Сервисът не работеше добре и ние не печелим заради един и същ проблем - играем добре и губим, играем зле и пак губим", добави селекционерът Хавиер Вебер.

"Стана ясно защо не спечелихме мача. Нямахме класата в решаващите моменти. Като цяло не играхме добре и лично аз играх доста зле. Малко се представиха на добро ниво и други като мен не успяха. Искахме да спечелим мача, защото България е по-удобен съперник от Италия, която е със силен сервис и атака", отчете Федерико Перейра. /БГНЕС