Разпределителят на националния отбор Андрей Жеков призна, че на самия него не му е ясен новият формат на Световното първенство по волейбол. Според него обаче, той дава шанс за успех дори при грешна стъпка.

„Заминаваме здрави, това е най-важното. Надявам се да сме се подготвили добре и да направим добър резултат на това Световно първенство. Надявам се на турнира във Франция да покажем играта, която искаме и в Италия. До Мондиала остана една седмица и трябва да сме готови. Всички ние очакваме добър резултат, да стигнем доста напред, но в същото време има поне осем отбора с равни шансове за спечелят медал. Конкуренцията е много сериозна”, сподели разпределителят.

„Надявам се да се опазим здрави до началото и по време на Световното първенство, и да разкрием това, което можем. Не знам дали някой може да е наясно с новата схема на шампионата на планетата, като дори не се зачитат резултати от изиграни мачове. Не знам кой го е измислил това нещо. Има местене, различни потоци, необяснимо е това за мен, но в същото време ти дава и шанс, ако стъпиш на криво, де стигнеш далеч”, допълни Жеков.