Андрей Жеков ще играе срещу Куба довечера със специален бандаж, научи Гонг. Разпределителят ни ще бъде готов за решителната среща от 22:00 часа българско време във Флоренция. Победителят в сблъсъка се класира за 1/2-финал срещу Сърбия в Рим на Световното първенство.

Плеймейкърът ни ще е на линия довечера след серия от терапии и прием на медикаменти. Самият той е уверен във възможностите си, а всички останали знаят, че е боец.

Контузията в бедрото на Жеков е отшумяла и преодоляна. Това обяви пред Гонг лекарят на тима ни д-р Динко Захариев, а на същото мнение е и физиотерапевта Петър Атанасов. Двамата специалисти работят в тандем за доброто състояние на 14-те ни волейболисти.



В момента проблемът е с хернията на Жеков, която той трябва да оперира, но отложи интервенцията за след Световното, за да играе за България на Мондиала. Малшанс обаче бе, че в мача с Франция при спасяването на една топка Андрей се удари в рекламните пана и при удара е засегнал страничен мускул, който е свързан с хернията.

За да няма дискомфорт и да е на 100% на полето, щабът ни освен с инжекции, медикаменти, масажи и други терапии, ще приготви на Жеков специален бандаж, който да придържа коремната стена и хернията.


Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на 
bwin.