Андрей Жеков не тренира часове преди решителния мач България - Куба от третата фаза на Световното първенство в Италия. Разпределителят ни бе в залата по време на заниманието по обед, но бе отстрани на полето, като физиотерапевта ни Петър Атанасов освен да масажира дясното му едро, го подложи на електростимулация.

Припомняме, че плеймейкърът ни получи крамп в дясното бедро на 1 октомври по време на първия гейм срещу Полша, а сега получи болки и хернията. Оттогава Жеков е на медикаменти, за да играе за България в решителните срещи от Мондиала.



Силвано Пранди път третира останалите 13 момчета, като заниманието бе изгледано от шефовете на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров, Иван Тодоров и Станислав Николов, също така Димо Тонев и легендата на световния волейбол Андреа Дзордзи.

Шефът на родната централа проведе и разговор с Андрей Жеков докато пускаха ток по крака му. По бедрото на разпределителя ни ясно се виждат синините и местата, където се бият инжекциите, но той обещава да е полето.



Победа срещу Куба довечера във Флоренция означава класирането ни на 1/2-финал в Рим. Там вече ни чака Сърбия, която елиминира Русия след 3:1 гейма и прати Сборная в Модена и свали от паста треньор Даниеле Баньоли.

Куба победи Испания с 3:1 гейма, като първите три гейма бяха на живо видени от българските волейболисти.

През последните години България има отрицателен баланс срещу кубинците, в Световната лига съотношението победи - загуби е 10:13, а в подготвителната фаза в Белград нашите паднаха с 1:3 гейма. Силата на противника е блокадата, където вездесъщ е капитанът Симон.

Накъде ще потеглят българските волейболисти утре сутрин? Към Рим и финалната четворка? Или към Модена и мачовете за 5-8 място? Отговорът след 22:00 часа довечера във Флоренция.


Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на 
bwin.