14 волейболисти продължават подготовката си с мъжкия ни национален отбор във Варна. Тази е и бройката от играчи, която ще заведе на Световното в Италия селекционерът Силвано Пранди. Националите сега имат двуразови тренировки, а във вторник пътуват за Сърбия, където ще играят в турнира за Купата на Белград срещу домакините, Русия и Куба.

„Не бих се изненадал, ако попаднем в тройката на Световното първенство като виждам какъв е отборът и какъв потенциал има. Няма да е голяма изненада да бъдем в Топ 3, но просто трябва да си повярваме”, сподели пред Гонг Цветан Соколов.

Талантът на Тренто каза още: „Има много голяма разлика между официален мач и контрола, но официалната ни проверка срещу Италия бе много добра. Видяхме къде са ни грешките и какво трябва да поправяме. И те също имат много проблеми в момента, заради които и те трябва доста да поработят. Според мен ние бяхме по-добрите в тази контрола и някои минимални грешки ни лишиха от победата. Не е нещо фатално, надявам се на Световното да покажем много по-добра форма и да не правим такива тактически грешки. Аз се чувствам лично много добре и нямам никакви проблеми. Травмата ми в рамото отшумява и нямам болки. Предполагам, че всички момчета се чувстват добре, знаем за какво тренираме и искаме да постигнем нещо на това Световно. Оптимална форма ще постигнем на първенството”.

Центърът Николай Николов пък каза пред Гонг: „Подобряваме играта си с всеки мач”. Новото попълнение на италианския Вибо Валентиа допълни: „Проверките в Италия бяха наистина ползотворни за нас. Видяхме както нещата, в които сме израснали, а и моментите в играта, по които имаме още да работим. Всеки си е извадил поуките за себе си, както и треньорското ръководство. За мен турнето в Италия бе добро и ползотворно. Всички знаем, че Италия през последните години не е това, което беше. Победихме ги в първите две неофициални срещи, а контролата загубихме макар и с малка разлика, но волейболните хора знаят, че срещу един и същ противник няма как за изиграеш последователно 2-3 мача силни. Има още доста време до Световното първенство и може да бъдат изгладени доста неща до тогава”.