Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди за кратко се отдели от тима ни, за да отдели внимание на клуба си Модена. Специалистът вчера пристигна в лагера на тима от Серия А1, а днес ще даде старт на подготовката за 66-тия сезон на италианския волейболен шампионат, след което отново потегля към България.

„Истински щастлив съм да бъда тук в Модена”, каза Пранди пред италианските журналисти в зала Каза Модена и продължи: „Във вторник със щаба ми ще подготвим и огласим на момчетата техническите и тактически цели, които ще бъдат преследвани през сезон 2010/2011, по време на подготовката. Миналата година бе добра и ще бъда щастлив да повторя това, което постигнахме. Голямата разлика е, че се надявам да бъдем по-конкурентноспособни в плейофите. Искам също така в турнира за Купата на CEV да стигнем до финалната четворка”.

По отношение на националния отбор на България Пранди каза: „Направихме добра Световна лига и вече работим за Световното първенство. На турнира в Бидгош изпитахме способностите си в конкурентна среда. Сега имаме една седмица за тренировки, като бележим значителен напредък в тактика и техника. След това ще участваме на Купата на Белград със Сърбия, Русия и Куба, а преди Световното ще бъдем и на турнир във Франция. Според мен двата големи фаворита за Мондиала за Бразилия и Русия. След тях са онези, които попълват шестицата на Световната лига Аржентина, Сърбия, Италия и Куба. Не трябва обаче да поставяме и да мислим, че САЩ, Полша, Франция и моята България са аутсайдери!”

По време на отсъствието на Пранди и помощника му и в Модена и в националния ни тим Камило Плачи, клубът ще бъде ръководен от Андреа Томасини, който е бил начело на състава до 20 години, както и колегата му там като кондиционен треньор Марк Жианази.