Наставникът на "червените", Александър Попов, и Димитър Димитров, който бе избран за най-полезен играч споделиха емоциите си след победата с 3:1 гейма над тима на Левски.

Волейболистът на ЦСКА, Димитър Димитров, бе избран за най-полезен играч в днешното дерби и призна, че отборът е изпълнил изцяло указанията на своя треньор. 

"Спазихме тактическите указания на треньора и играхме с минимални грешки. Бяхме по-концентрирани във важните моменти и се борихме за всяка точка", заяви Димитров. 

"Има по-голяма отговорност към мен, но по-възрастните ми помагат. Раздавам се на тренировки и гледам да се развивам. На мен лично по-възрастните ми обясняват доста и се чувствам добре като са зад гърба ми."

"Надявам се с всеки мач да се качваме нагоре в класирането и да сме на колкото се може по-добро ниво", заяви Димитров. 

Наставникът на "червения" тим, Александър Попов, заяви, че се радва от мотивацията и раздаването на своите момчета. 

"Отборите са равностойни. Амплитудите в играта и на двата отбора бяха факт във всички геймове. Натрупвахме аванс, след това бързо го губехме, но това е нивото. Бе важно за момчетата да успеят, защото си имаме трудности и напрежение, така че всяка победа е ценна. 

"Тези момчета са поредните. Години наред проповядваме определени ценности и който ги е приемал, винаги е можел да преодолява трудностите. Когато имахме повече финансиране, целите бяха да играем в Европа. Това е наследено от десетилетия. Сега, когато няма такова финансиране, се опитваме да дадем шанс на момчета от школата. Този шанс обаче трябва да бъде отвоюван от младите, радвам се, че тези момчета се раздават в една сложна ситуация. Това е начинът", призна Сашо Попов. 

"Момчетата знаят, могат и вярват в мен и ценностите ни. Това е основата. Когато побеждаваме, някои специалисти казват, че те са опитни, а ако загубим питат защо не отстъпят място. Моето мнение е, че който може, играе. Но това е лесно да се каже, а е трудно да се направи. Първия полусезон много сериозно разчитахме на младите състезатели, и все още продължаваме да разчитаме на тях, естествено. Ивайло помага постоянно, а Христо Стаменов заслужава да бъде викнат в националния отбор. Разбира се, че той няма да иска, но аз си го казвам", заяви Попов. 

"Не може да се побеждава във всеки мач, но манталитетът се изгражда дори със загуби. Ако драматизираш и това те кара следващата седмица да си труп, значи си загубеняк." 

"Струваше ми се, че изпуснахме доста ситуации, които бяхме планирали, странно нещо е спорта", завърши Попов.