Българският спорт се обедини срещу предложение за забрана за реклама на хазартни компании, които подпомагат активно целия български спорт. БНТ публикува мнението по темата на Илиана Раева, Георги Глушков и Александър Попов.

"В тези условия няма как да правим спорт. Спортът е социален феномен. Единствено и само адмирации на всеки, който помага на спорта. Ако не са спонсорите, срамно малкият бюджет за българския спорт, който е натикан в миша дупка, престъпното отношение на всички тези 30 години, категорично никой да не се бие, че е направил нещо за спорта. Никой нищо не е направил за спорта", заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Ще бъде голям удар за спорта, ако някой мисли, че по този начин може да помогне на някого. Аз смятам, че не може, защото бетинг компаниите си имат своето място в икономиката на България", сподели пък президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

"Бетинг компаниите печелят от спорт. Какво по-естествено от това печалбата да се върне в спортистите, така че да има добавена стойност", смята пък президентът на ВК ЦСКА Александър Попов.