Женският волейболен тим на Марица замени международния турнир в Румъния с по-силен такъв във Варна. Пловдивчанки имаха покана от отбора на CSM-Букурещ за блиц-турнир в румънската столица през тази седмица, където освен домакините ще се пуснат отборите на румънския CSM – Сибиу и на сръбският „Клек волей”.

Маричанки обаче отказаха това участие заради персоналната им покана да играят във втория турнир за купа „Интерком груп”, който ще се проведе от петък до неделя в морската ни столица.

В тази надпревара ще се пуснат домакините от Спартак Интерком груп , националния девически отбор на България за девойки до 20- годишна възраст и столичния Локомотив. Всеки един отбор ще изигриа по 3 мача, играе се по системата всеки срещу всеки.

По време на блиц турнира във Варна старши треньорът на Марица Иван Петков ще прави много смени и отработва някои тактически прийоми в играта. Затова 33-годишният наставник ще изпробва различен експериментален състав.

По програма в петък турнирът стартира в 17:00 часа със среща между Спартак Интерком груп и девическия национален отбор на България. В 18:30 часа е официалното откриване на турнира, а от 19:00 часа е втората среща от първия ден, в която тимът от Пловдив срещат Локомотив София

В събота от 15:00 часа е мачът Локомотив София - национален отбор на България за девойки до 20 години. От 17:00 е втората среща между Спартак Интерком груп и Марица.

В неделя срещите от турнира започват в 10:00 часа. Първи играят Спартак Интерком груп и Локо София, а след това е мачът на Марица Пловдив с националния отбор за девойки до 20 години. Веднага след това ще се проведе церемонията по официалното закриване и награждаване.