Владимир Николов официално бе представен като играч на италианския Итас Диатек Тренто. 200-сантиметровият софиянец се срещна с журналистите на Апениние и цялото ръководство на тима този следобед.

Въпреки че не попадна в състава на националния ни отбор за Евро 2007 в Москва, Николов е оптимист за бъдещето си.

„Искам само да съм здрав и да покажа на какво съм способен. Тези две неща ще ми бъдат достатъчни да се поздравим в края на сезона. Първите ми впечатления са положителни”, пожела си пред Гонг от Италия новото попълнение на тима от серия А1.

Владо Николов вече пети ден няма обяснение защо не бе включен в националния тим - нито за подготовката, нито за мачовете на европейското.

„Аз не знам причините! Нямам обяснение, защото съм здрав физически. Обективна причина няма! Очаквам Мартин Стоев утре да каже аргументите си. Настоящият ми треньор Радостин Стойчев прие нещата спокойно. Плановете ми се промениха – трябваше да се присъединя към Тренто през септември, но ще го направя отначалото на 13-ти август”, поясни Николов.

Излезлият от Левски Сиконко талант един сезон игра в Турция. След това 3 сезона бе в Тур (Франция), с който стопи на най-високия връх – вдигна трофея от Европейската Шампионска лига и бе избран ма MVP на надпреварата.

Миналия сезон Владо игра в японската лига за Торе Ероуз. Феновете от страната на изгряващото слънце дори му дадоха божествен прякор. Сега Николов се завръща в Европа, като за първи път в кариерата си ще участва във волейболното първенство на Италия.