Една промяна е направил треньорът на българския национален отбор по волейбол Мартин Стоев в състава за предстоящите двубои с Полша. Вместо Владо Николов, на когото е дадена почивка, в групата попада Михаил Александров, съобщава volleyball.bg.

“И двата отбора вече са се класирали за финалите”, заяви Стоев. „Въпреки това, вече показахме, че можем да играем красив волейбол, въпреки че срещите не са важни. Това видя публиката във Варна. Нашата цел са финалите, за това и подготовката ни е насочена основно за решителните срещи след 10 дни. Матей Казийски и Владо Николов не си почиват, те тренират наравно с другите. Не включих Матей, защото не исках да го хвърля веднага в двубоите, след като получи седмица почивка.“

Двубоите с Полша са от 21 ч., като за първи път националите ще излязат с червените си екипи. Все още не е решен проблемът със сутрешната тренировка. Супервайзърът Махамад Абдула от Кувейт също се зае да накара домакините да дадат друг час за тренировка, но засега те на променят нито една минута от насрочената програма.

Наставникът на Полша Раул Лозано също направи една промяна в своя състав. Той даде почивка на една от звездите си Михайл Винярски. На негово място бе включен Марчин Моздзонек.