Жените нямат недостатъци, те имат особености! Думите са на великия Чарли Чаплин. Не знаем какво би казал за българските жени, но едно е сигурно – наистина имат особености! А когато става въпрос за спортистки, то те са повече от специални.

Вече осем години Gong.bg ви прави съпричастни с успехите и емоциите на някои от най-красивите родни спортистки. Затова по повод осмия рожден ден на любимия ви спортен сайт, подбрахме специално за вас един виртуален букет от най-пленителните българки, които освен с победите си, често спират дъха и с красотата си. 

Тъй като Gong.bg става на 8 години, решихме да изберем 8 красиви спортистки, които да включим в тази прелестна класация. Уверяваме ви, че изборът беше доста труден, тъй като хубавиците в родния спорт не липсват. Е, стига толкова приказки, вижте класацията!

Националният ансамбъл по художествена гимнастика

Следните дами просто не могат да бъдат разделени. Заедно покоряват върховете в спорта, заедно посрещат трудностите и в живота. Привидно крехки и деликатни, но невероятно борбени и издържливи. Това са момичетата от националния ни ансамбъл по художествена гимнастика. Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Християна Тодорова са меко казано – прекрасни!

Изминалата година бе повече от успешна за грациите ни, като освен мечтаната световна титла и още куп медали, те спечелиха и специално място в сърцата на българите.
 

Цветана Пиронкова - тенис

Най-добрата ни тенисистка не се плаши от предизвикателствата. Способна е да създаде трудности на всеки съперник, а извън корта – да накара околните да обърнат глави, привлечени от чара ѝ. Цвети Пиронкова често споделя, че модата е нейна страст и трябва да се признае, че ѝ отива да е под светлините на прожекторите поне толкова, колкото и с тенис ракета в ръка.

Цветана Пиронкова

източник: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages

Кристиана Петличка – волейбол

Самата тя смята, че красотата губи значение, когато човек доказва, че е добър в това, което прави. Едно е сигурно - волейболистката Кристиана Петличка би могла успешно да се включи във всеки един конкурс за красота. През декември 20-годишната Кристиана дори спечели титлата Мис Волейбол в анкетата на специализиран спортен сайт.
Лъчезарна и усмихната, състезателката на ЦСКА е достатъчна причина за всеки фен да посети волейболната зала. 

Кристиана Петличка

източник: Източник снимки: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages

Гергана Маринова – волейбол

Още една хубавица с волейболен екип намира място в тази импровизирана класация. Концентрирана и сериозна на терена, но чаровна и пленителна извън него.
Гергана Маринова от няколко години играе в чужбина, а в момента се състезава за френския Кале.
 

Гергана Маринова

източник: Източник снимки: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages

Александра Жекова – сноуборд

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова е истинска фурия на пистата. Обича екстремните спортове и смело се изправя пред препятствията, карайки ни да се чувстваме горди, че сме нейни сънародници.
Винаги стилна и модерна, Сани Жекова носи изключително излъчване, което всяка жена би искала да притежава, а усмивката ѝ може да обезоръжи всеки един мъж.

Александра Жекова  сноуборд

източник: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages

Ивет Лалова – лека атлетика

Запазено място в подобна компания има сприньорката Ивет Лалова. И то напълно заслужено. Красотата ѝ не оставя никой равнодушен, а усмихне ли се – вече ви е спечелила.
Не случайно Ивет бе наредена сред най-красивите спортистки на Олимпиадите в Атина и Лондон, но по-важни за нея са успехите на пистата, които продължава да бележи. А като ключ за добрия външен вид, лекоатлетката сочи... любовта, която кара човек да сияе.
 

Ивет Лалова  лека атлетика

източник: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages

Симона Якимова – гимнастика

Тази магнетична млада дама е просто зашеметяваща. Пловдивчанката Симона Якимова е състезателка на клуб по художествена гимнастика Академик и националния отбор на България по естетическа групова гимнастика.
Камерата я обича, а преди време Симона се снима във видео клипа към песента на Ангел и Моисей „Спомняй си“.

Симона Якимова

източник: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages


Александра Асенова – лека атлетика

19-годишната Александра Асенова бе сред финалистките в конкурса за най-красива атлетка за 2014-а година. Състезателката на Спартак Плевен спечели място в Топ 5 на красавиците в леката атлетика, но несъмнено би могла да спечели първо място в сърцата на мъжката аудитория.

Александра Асенова

източник: Личен архив, БГНЕС, Lap.bg, Gulliver/GettyImages