Старши треньорът на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи остана доволен от първата и единствена победа на тима ни в подготовката за световната квалификация на 3-и януари срещу Чехия в чешкия град Опава.

След две загуби от Губерния (Нижний Новгород) на Пламен Констатинов и една от Турция, тази вечер в зала „Христо Ботев“, българите постигнаха чист успех с 3:0 гейма над гостите водени от Емануеле Дзанини.

„Отборът ни се представя спрямо времето за подготовка и имаме само 5 тренировки и 4 контроли. Днес обаче направихме една крачка напред. Дано в следващите дни направим следващите. Трябва да сме наясно, че предните три мача не бяха особено добри. Както и днес, едни неща се получаваха, други - не, но тази победа е добра за нас, ще повдигне настроението и е отлична за манталитета ни. Имаме дребни здравословни проблеми в отбора ни, но те са очаквани, защото играчите играят наистина много – на клубно ниво, сега с националния отбор, а след това отново с отборите си и няма време за почивка“, каза след мача Плачи.

Съставът ни пътува на 1-и януари по обед за Чехия, където за единствената квота за Световното първенство ще спорим с домакините, Холандия и Кипър.