„Наистина започнахме много добре мача и хубавото е, че във втория гейм успяхме да обърнем нещата и да вземем психологическо предимство. Вярвах, че те ще рухнат и ще затворим мача с 3:0, но се оказа обратното. Те започнаха да грешат много по-малко, видяха нашите слабости”, коментира либерото Теодор Салпаров след поражението на Нефтохимик с 2:3 гейма от Войводина Нови Сад във втория кръг на Шампионската лига.

„Лошото е също, че биха по-хубав сервис в нашата зала. Оказа, че ние в собствената си зала не можем да използваме предимството и да бием по-хубав сервис. Заслужено победиха и имат голямо предимство преди реванша в Сърбия. Това ни пречи в момента, че нямаме увереност в себе си, но това е нормално – повечето състезатели са доста млади. Ние сме едно цяло, ако не излезем от тази ситуация, няма кой да ни помогне. Трябва с колективна игра да изчистваме слабостите”, сподели още Салпаров, който е и играещ спортен директор на Нефтохимик.

„Ние сме с реалисти и знаем, че с този млад отбор и офертата към Вальо Братоев, този отбор няма да е същият. Бяхме наясно, че ще има доста брак в нашата игра и няма да е толкова лесно като миналата година. Според мен ние не сме изявен фаворит като миналата година. Първенството ще бъде суперинтересно и няма да се знае кой ще е шампион до последно. Отпадането от евротурнирите няма да е голяма загуба, защото догодина планираме да направим по-силен отбор. Няма да бъде трагедия, ако отидем във втория по сила турнир, напротив там има преодолими отбори. Сега ни чака ни много тежък мач с Марек в неделя. Силно се надявам да се възстановим”, каза Теодор Салпаров.