Президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров заяви, че вече се водят преговори с Европейската конфедерация и се работи по вариант, благодарение на който ЛукОйл Нефтохимик ще избегне служебна загуба, заради невъзможността да отлетят за Полша, където да изиграят мача си срещу Жежов.

„Говорих с г-н Везенков, който ме информира, че полетът отново е бил отменен. За голямо съжаление отборът се връща в Бургас, а ние сега водим преговори с Европейската конфедерация, за да видим какво би могло да се направи. При всички положения трябва да има мач и няма да допуснем служебна загуба”, заяви пред Гонг Данчо Лазаров.

„Единият вариант е отборът на Жежов да пристигне в България, да изиграе мача си с ЛукОйл, дано те поне успеят да дойдат на време и заедно с ЛукОйл да отлетят обратно, за да могат на по следващия ден да играят мача с полския отбор. Понататъшно отлагане не е възможно. Така че ще видим дали този вариант ще сработи. Мисля, че така е по-добре, отколкото служебна загуба”, добави шефът на Българската федерация по волейбол.

„Това е един прецедент и явно, че в Европейската конфедерация бързо ще намерят разрешение на въпроса, но ще се постараем да ги активизираме, за да видим какво може да се направи”, завърши Данчо Лазаров.