Волейболният шампион ЛукОйл Нефтохимик отложи 1/8-финалния си мач от Чалъндж къп с полския Ресовия в Жежов от днес за утре. Двубоят обаче може въобще да не се състои. Бургазлии вече втори ден са в столицата и не могат за отпътуват, заради мъглата на Летище София.

Евромачът в зала Подпромие трябваше да се играе днес от 18 часа, а след успешни преговори между Българската федерация по волейбол, Европейската конфедерация и поляците бе пренасрочен за 24 часа по-късно.

Волейболистите на Северин Димитров трябваше вчера следобед да излетят за Варшава и от там към Жежов. Полските авиолинии предоставиха нощувка на тима, тъй като пропадна и вариантът да излетят от Пловдив.

„Не съм оптимист, че мач ще има. Ако има Господ, днес ще излетим. Други варианти няма! Ако кацне някой самолет в София, ще е малко чудо. В задънена улица сме.

С усилията на БФВ в лицето на президента Данчо Лазаров, изпълнителния директор Станислав Николов и Илия Илиев, мачът ни бе пренасрочен от днес за утре в 18 часа, но с оглед на времето тук, не съм оптимист, че утре въобще ще бъдем в Полша. Вчера в 14:40 трябваше да излетим, по едно време ни изпратиха за Пловдив, после ни спряха. В последния момент пилотът на Полските авиолинии прецени, че е по-целесъобразно да излети празен, без пътници в самолета. Предоставиха ни нощувка в хотел, сутринта бяхме един час на фитнес, а сега пътуваме отново към аерогарата. Съмнявам се, че ще излетим въобще! Никой не може да каже какво предстои, ако не стигнем до Полша. В непрекъсната връзка сме с федерацията. Нямам представа какво ще се случи. Лошото е, че няма нито един кацнал самолет. Няма вариант без самолет! Чакаме и се надяваме...” сподели мениджърът на ЛукОйл Нефтохимик Огнян Томов.