Волейболните шампиони на България от Лукойл Нефтохимик може да получат служебна загуба от Европейската конфедерация за 1/8-финалите на Чалъндж къп. Бургазлии не успяха и днес да излетят за Полша, където трябваше да играят първи мач с Ресовия Жежов.

След два дни отменяне на полета заради мъгла на Аерогара София и едно вече отлагане на датата за мача, от CEV налагат загуба на Иван Станев и компания.

Официалното решение от CEV ще бъде взето утре. До момента Българската федерация по волейбол прави всичко възможно за помогне на играчите на Северин Димитров.

Благодарение на президента Данчо Лазаров, изпълнителния директор Станислав Николов и Илия Илиев, мачът вече бе пренасрочен. Сашо Везенков е провел разговори за Лазаров, който също писмено ще уведоми за метеорологичната ситуация европейското конфедерация и това, че Лукойл Нефтохимик е поставен в безизходна ситуация.

Случилото се в последните дни и невъзможността на волейболистите ни да пристигнат в Полша е може би първият подобен случай в евротурнирите и поради тази причина Европейската конфедерация е изправена пред взимането на трудно решение.

Волейболистите, които направиха златен дубъл миналия сезон, спечелвайки и титла и купа, отпътуваха вече за Бургас, след двудневен престои в София.

Най-добре за Лукойл Нефтохимик ще бъде, ако след преговори им бъде наложен просто загуба, а не служебна. При резултата 3:0 за тима от Жежов, ще има мач реванш - бургазлии ще имат право да домакинстват във втория мач следващата седмица в Бургас. По новите правила на Чалъндж къп, при размяна на една по една победа, двата отбора играят Златен гейм, който определя клуба, класиращ се за финалната четворка.

При налагане обаче на служебна загуба, Лукойл Нефтохимик спира участието си в Европа, тъй като това не позволява реванш.

„Всичко свърши! Отмениха ни полета и днес. Вчера не излетяхме, днес също. Вчера отложихме от днес за утре мача, но изход и начин да стигнем до Жежов няма! Жалко е!”, каза за Гонг мениджърът на шампионите Огнян Томов.