Волейболистите на Русия, които бяха с България в една група в олимпийската квалификация в Берлин, стигнаха до финала на турнира. Те победиха домакините от Германия с 3:1 и стигнаха до директния спор за първото място. 

Мачът започна перфектно за Бундестима, който взе първата част с 33:31 след уникална драма. Но след това "сборная" взе инициативата и се добра до това, което му беше необходимо, за да вземе успеха. 

Вторият гейм беше също доста завързан, но беше за сметката на руснаците - 25:22. В третата част те бяха доста по-убедителни и след 25:19 поведоха с 2:1. Драматичната четвърта част беше пак на сметката на Русия след 26:24 и така домакинът Германия беше елиминиран на полуфинал. 

Но въпреки това турнирът далеч не е приключил за момчетата на Витал Хайнен. Германия ще спори за третото място и ако го спечели, ще се класира за допълнителната квалификация в Япония. 

Загубилият финала ще има същата съдба, докато само победителят ще се класира директно за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Русия е олимпийски шампион от Лондон и е доста близо до това, да се класира и да защитава трофея си.