От 1 до 15 октомври е ред на най-добрите 12 отбора в света на волейбола да покажат своите възможности. Световната Купа е турнир, провеждащ се на всеки четири години. Традиционно състезанието се провежда в Япония, като 12-те отбора се срещат по веднъж един срещу друг. 

В тазгодишното издание от отборите на стария континент ще блестят имената на Италия, Русия и Полша.  Южна Америка ще бъде представена от Бразилия и Аржентина, а шампион от последното издание преди четири години е отборът на САЩ. 

Носителят на купата на Азия, Иран, също ще бъде сред отборите, които не трябва да бъдат подценявани. Домакините от Япония подкрепяни от своите верни фенове също ще мечтаят за добро представяне, а тимовете на Австралия, Тунис и Египет също ще се надяват на по-добри резултати.

Още в първия ден на турнира два мача приковават вниманието. Това са битките Русия срещу Иран и Бразилия срещу Канада. Във втория ден на състезанието е първото голямо дерби, когато  защитаващият титлата си тим на САЩ се изправя срещу четвъртфиналиста от Евроволей 2019 - Италия.

В течение на турнира ще имаме страхотни сблъсъци като Русия - Бразилия, Полша - Италия, Бразилия - САЩ и много други. Определено ни очаква ни волейбол от най-висока класа.