На 109 286,86 лв. възлизат необходимите допълнителните ремонтни дейности във волейболната зала в спортния комплекс "Дружба" в Перник. Това сочи изготвеният от общината технически проект, който на 19 декември ще бъде представен за одобрение пред Общинския съвет.

Оказа се, че в откритата наскоро обновена за 98 000 лв. волейболна зала в комплекса не е предвидено отопление. Няма и санитарни възли, съблекални, бани и тоалетни. За да тренират, децата включват малки електрически печки.

Освен от волейболистите, залата се използва и от клуба по художествена гимнастика "Виктория", в който тренират 150 деца. Тук провеждат заниманията си и кикбоксьорите от СК Боец. Клубът по борба е предоставил временно съблекалните и баните си на останалите клубове, трениращи в новата зала.

С настъпването на зимния сезон липсата на отопление се оказала основна пречка за функционално използване на залата. Не търпи отлагане и обособяването на помещения от втория етаж за съблекални, тъй като в спортните клубове, ползващи залата, тренират много момичета, а наличните към момента санитарни помещения се ползват от състезати по бокс и борба.

Община Перник не разполага с финансов ресурс,с който да доведе докрай основния ремонт на залата за собствена сметка. Ако утре проектът получи зелена светлина, той ще бъде изпратен на Министерството на младежта и спорта за финансиране.

Община Перник ще даде възможност за безвъзмездно ползване на обекта - изцяло, или частично за определено време на детски градини и училища за занятия по физическо възпитание,тренировъчна и състезателна дейност на учащите, заяви кметът Станислав Владимиров. /БТА