Проблемът с отоплението, съблекалните и санитарните възли на новата зала в спортен комплекс "Дружба" в Перник вече е разрешен, съобщи общинският пресцентър. Министерството на младежта и спорта ще отдели 110 000 лв. за нуждите на комплекса.

Това е било договорено на среща с министър Красен Кралев, инициирана от ръководеното от него ведомство след сигнал на община Перник. Оказа се, че в откритата наскоро обновена волейболна зала в комплекса не е предвидено отопление. Няма и санитарни възли, съблекални, бани и тоалетни. За да тренират, децата включват малки електрически печки.

Освен от волейболистите, залата се използва и от клуба по художествена гимнастика Виктория, в който тренират 150 деца. Тук провеждат заниманията си и кикбоксьорите от СК Боец. Клубът по борба е предоставил временно съблекалните и баните си на останалите клубове, трениращи в новата зала.

"Пред министър Кралев обяснихме, че ако не се дофинансира ремонтът на залата, тя няма да може да се използва през зимата. Подготвихме и нужните документи и предложихме всичко необходимо, за да се ремонтира комплексът. От министерството се съгласиха да дофинансират този ремонт, който включва отопление и обновяване втория етаж с тоалетни и съблекални", каза секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Предстои Общинският съвет в Перник да одобри проекта за ремонт, след което спортното министерство да възложи изпълнението. Очаква се ремонтът да се реализира още тази зима. /БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.