Община Перник ще търси дофинансиране от Министерството на младежта и спорта за отопление на ремонтираната волейболна зала в спортния комплекс "Дружба", съобщиха от общината. 

Съоръжението бе открито официално на 14 октомври от министър Красен Кралев. Министерството на младежта и спорта предостави 98 000 лв., с които неработилата от 2004 г. зала бе обновена за спортен живот. Освен от волейболистите, залата се използва и от клуба по художествена гимнастика "Виктория", в който тренират 150 деца. Тук провеждат заниманията си и кикбоксьорите от СК "Боец".

Оказа се обаче, че в залата не е предвидено отопление. Няма и санитарни възли, съблекални, бани и тоалетни. За да тренират, децата включват малки електрически печки. Клубът по борба е предоставил временно съблекалните и баните си на останалите клубове, трениращи в новата зала.

До 15 декември община Перник ще подготви проект за система за отопление, който предвижда на втория етаж да се изградят бани и съблекални. Той ще бъде внесен в Министерството на младежта и спорта с искане за финансиране на обекта. Сградата на спортния комплекс "Дружба" бе ремонтирана изцяло през 2014 г.,с изключение на залата по волейбол.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.