Домакините на финалния турнир Хебър (Пазарджик) се класираха за финала за Купата на България по волейбол (мъже), след 3:0 гейма (25:16, 25:22, 25:19) над Левски (София). Ако вдигнат трофея, това ще бъде първи такъв за Пазарджик. Преди това в исторически план като Чавдар (Пазарджик) те имат един неуспешен опит в турнира.

Пазарджиклии продължават впечатляващата си серия да побеждават само на нула от самото начало на турнира. Утре във финала за Купата на България те ще се изправят срещу Нефтохимик, който по-рано днес победи Добруджа също с 3:0 гейма.

Столичани се противопоставиха единствено във втория гейм, но нямаше как да се справят със силния начален удар на Хебър, както и с отличната им блокада. Хебърци реализираха 17 точки след лошо посрещане на противника.

Най-резултатен за отбора на домакините, воден от Атанас Петров, беше македонецът Александър Ляфтов, който завърши с 19 точки - 8 от начален удар и 10 от атаки. Стойко Ненчев добави 13 за домакините.

Домакините започнаха убедително от самото начало на мача и водеше с 13:7, 16:8 и след това с 20:13 благодарение на блокади на Рагин и асове на Ляфтов.

Във втората част Левски имаше ранна преднина от 8:3 най-вече благодарение на играещия старши треньор Владимир Николов. Домакините намаляваха постепенно, след това обаче Левски не се отказа и държеше равностойни събитията до 22:20, след което Хебър взе частта до 25:22.

Третата част също държеше известна интрига, но в края на третата част блогадата на Хебър буквално изгради стена пред атаките на Смилен Мляков, който влезе на мястото на Николов. След 17:14 се включи отново и началният удар на Ляфтов, който направи три поредни аса в тези минути./БТА