Вижте мненията на наставниците на Хебър и Левски след полуфиналната среща от турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Тимът от Пазарджик спечели двубоя с 3:0 гейма и се класира за финала в неделя.

Владимир Николов, играещ треньор на Левски: Загубихме поради две причини. Едната е спортно-техническа, а другата стратегическа. Спортно-техническата е, че не успяхме да оставим в игра сервиса на Хебър. Направиха 12 директни точки, а като добавим и лошото посрещане на отишли от другата страна топки, те стават над 15. При това положение е много трудно да се играе.

Стратегическата грешка е, че взех грешно решение за целия подход към турнира изобщо. От физическа гледна точка не успяхме да бъдем на ниво и аз, и Мляков и така бяхме без диагонал срещу отбор като Хебър. Така няма как да победим, но това е моя отгонворност. От утре ще мислим как да подобрим за първенството нивото си на игра.

Атанас Петров, старши треньор на Хебър (ПЗ): Имаме човек с 8 аса в три гейма като Ляфтов- това малко хора могат да го направят. Но тръгна сервиса, зареди ни атмосферата от тази стратхотна и препълнена зала. На контраатака имаме 60 процента, на посрещане 50 процента, които е добре. Получиха се нашите идеи да си подредим бързо атаката. Левски се опитаха и играха добре, но с такъв начален удар им беше трудно. На блокада се справихме добре, защото го работихме този елемент. Знаехме, че Владо Николов ще получава топки, но се успяхме в тези ситуации. Утре на финала срещу опитен отбор като Нефтохимик сервисът ще бъде от решаващо значение. Ние сме щастливи, че сме на финал. Този проект почна преди две години и половина. Хората го заслужават.

"Получи се много добър мач за нас, вчера играхме по-слабо, вчера с Марек се помъчихме, днес играхме по-самоуверено, ще играем финал", коментира волейболистът на Хебър Александър Ляфтов.

"За утре трябва да сме по-добри от днес, Лукойл не са лесен съперник, днес направихме отличен мач", добави той.