На заседанието си от 13 септември УС на БФВ взе решение да бъдат проведени избори за нов Управителен съвет на следващо Общо събрание на федерацията. Новият Управителен съвет ще бъде намален до 17 души. Взетото решение е базирано на ангажиментите, поети от настоящото ръководство, преди встъпване в длъжност на 13 март 2020 г.

„Опитваме се да бъдем последователни в изпълнението на обещанията към волейболната общественост, която ни гласува доверие преди повече от две години. Настоящото решение е демонстрация именно на това. Вероятно е дошъл и момент да тестваме това доверие преди изтичането на настоящия мандат, който приключва в края на 2024 г. Надяваме се, че следващият състав на Управителния съвет ще бъде по-оптимален и оперативен, като всеки член допринася максимално със своята експертиза, контакти или възможности за подпомагане на финансовото състояние на нашата федерация“, споделиха от ръководството на БФВ.

На проведеното заседание на родната федерация във вторник бе решено и да не бъде подновяван договорът на селекционера на мъжкия национален отбор Николай Желязков.