Един от най-талантливите и успели волейболисти в света Матей Казийски е в Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия», за да наблюдава и да участва лично в тренировките на Big Volley Camp – летният тренировъчен лагер, организиран от Волейболната академия „Стойчев – Казийски“. Комплексът посреща спортистите за трета поредна година.

Във волейболния лагер участват 130 деца от цяла България, разделени на 10 групи, които придобиват знания и умения от девет треньора. Младите спортисти имат ежедневни тренировки по волейбол в многофункционалната спортна зала на комплекса и на плажа, плуват в басейна с олимпийски размери, а общата им физическа подготовка се води от  специалисти по лека атлетика. Особено внимание се отделя на представянето на най-интересните мачове в света на волейбола в киноконцертната зала на детския комплекс „Радуга“, на които младите спортисти се учат да следят и анализират играта.

„Важно е децата да имат директен контакт с мен в тренировъчния процес – не само като треньор, но и като техен съотборник. Ще поиграем, ще пипнем топката заедно, ще научат тънкости. Надявам се следващата година да сме отново в „Камчия“, защото тук условията са на най-високо ниво“, сподели Матей Казийски.

Вчера звездата на волейбола наблюдава тренировъчния процес в Big Volley Camp, като се включи в плажната тренировка, а днес ръководи играта в зала. Децата очакваха с особен интерес момента, в който всеки от тях отби легендарните забивки на Казийски. Той разказа още, че пътува между България, Италия, Полша и Япония, като му предстои влизане в Полското първенство. „Но главната ми задача в момента е да съм с децата в „Камчия“, да видя как се развиват, да поработя с тях“, допълни още волейболистът.