Българският волейболост Матей Казийски е ново попълнение на Сточния Шчечин. Това потвърдиха от полския клуб в официалния си профил в Twitter. По този начин Казийски ще играе за отбор, който е свързан с българския треньор Радостин Стойчев. Специалистът бе назначен за спортен директор на полския клуб, а отборът от град Шчечин обяви трансфера на звездата на българския волейбол като трансферна бомба.

Опитният българин е поредното парче от пъзела на Сточния, който вече подписа договори с Лукаш Жигалдо, Бартош Курек и Симон Ван де Фоорде. Белгийският център и Казийски бяха съотборници в италианския Тренто.

Досега Матей защитаваше цветовете на японския ДжейТект Стингс.

„Един от най-великите играчи на нашето време и една легенда се присъединява към нашия клуб. Нямаме търпение да започне новия сезон”, гласеше посланието под туита на полския клуб.

„Лигата в Полша е много силна и интересна. Феновете тук са уникални. Играл съм много мачове в Полша и имам опит с атмосферата тук по време на мачовете. Винаги ми е правила голямо впечатление страстта, която феновете изразяват, подкрепяйки своите отбори.  Нямам търпение да започне новият сезон и да постигнем успехи със Сточния. Развълнувам съм от проекта и искам да постигнем големи резултати”, заяви Матей на първата си пресконференция. До него седеше спортният директор на клуба Радостин Стойчев.